Seakasvatuse võlausaldajatel jäi saamata 4,2 miljonit eurot

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasked ajad sunnivad seakasvatajaid uksi kinni panema või lõpetama pankrotis.
Rasked ajad sunnivad seakasvatajaid uksi kinni panema või lõpetama pankrotis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Raplamaal Kehtna vallas seakasvatatusega tegelenud OÜ Rey Seakasvatus ning tema emafirma, lihatööstuse AS Rey pankrotipesadesse jäi kokku üle 4,2 miljoni euro eest rahuldamata nõudeid.

Pärnu maakohus kinnitas äsja nii OÜ Rey Seakasvatus kui ka AS Rey pankrotimenetluste lõpparuanded, mille kohaselt jäi Rey Seakasvatuse 24 võlausaldajal jäi saamata kokku üle 2,5 miljoni euro ning Rey 18 võlausaldajal kokku 1,71 miljonit eurot, vahendab Äripäev.

Suurimad nõuded pidi korstnasse kirjutama LHV Pank, kellel jäi OÜst Rey Seakasvatus saamata ligi 1,1 miljonit ning AS-ist Rey 1,27 miljonit eurot. Maaelu Edendamise sihtasutusel jäi mõlemast ettevõttest saamata kokku ligi 347 000 eurot ning maksu- ja tolliametil kokku 173 000 eurot.

11 000 seaga Rey Seakasvatuse pankrot kuulutati välja eelmise aasta aprillis, kuna ettevõttel olid makseraskused pikemat aega, kuigi kokkuleppel võlausaldajatega anti lootust võlgade tasumiseks, tegevuse jätkumiseks ja makseraskustest väljatulekuks. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles