Saku suurhalli tühi kest jäeti maha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhall on nüüd sada protenti äriühingu Best Idea omanduses ja aastast 2014. tegutseb selle kaudu edasi.
Saku Suurhall on nüüd sada protenti äriühingu Best Idea omanduses ja aastast 2014. tegutseb selle kaudu edasi. Foto: Mari Luud/Õhtuleht

Linn ja riik said Marcel Vichmanni ja Oliver Kruudaga äri ajades üle poole miljoni euro kahju ja sattusid olukorda, kus pole võimalik äriseadustikku täita.

Rahandusministeerium selgitas, et kuigi AS Rocca al Mare Suurhall on korduvalt üritanud suurendada äriühingu aktsiakapitali, ei ole aktsionärid olnud nõus raha juurde panema ja kui aktsiakapitali pole võimalik muuta, sätestab äriseadustik, et varatu aktsiaselts tuleb üldkoosoleku otsusega lõpetada, vahendab Äripäev.

Küll aga ei saa ei Tallinna linn ega riik seadust täita, kuna on pankrotis oleva suuraktsionäri Pivotel OÜ meelevallas, mis kuulub võrdsetes osades ärimeestele Marcel Vichmannile ja Oliver Kruudale. Vichmann ütles, et kuuleb ettevõtte sundkustutamisest esimest korda ning kinnitas, et läbi erinevate äriühingute on ta nii Pivotali kui ka äriühingu Rocca al Mare Suurhalli suurim võlausaldaja ja omanik.

Küll aga ei mõjutaks Rocca al Mare Suurhalli pankrot kuidagi Saku Suurhalli haldamist, kuna Rocca al Mare Suurhall on firma, mis haldas Saku Suurhallis aastatel 1998 kuni 2013. Marcel Vichmann majandab nüüd Saku Suurhallis ilma linna, riigi ja Oliver Kruudata, kuna alates 2014. aastast haldab Suurhalli Marcel Vichmanni teine firma, Best Idea OÜ.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles