Isejuhtivad autod soodustavad valglinnastumist (2)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Uuringud näitavad, et sõidujagamisteenust pakkuvad isejuhtivad autod on tunduvalt odavamad kui oma auto omamine. Selle säästu pealt aga võib inimene kolida pisikesest linnakorterist suuremasse majja äärelinna või maale. 

Oma auto omamine on kallis, ning üldjuhul seisab see paigal 95 protsenti ajast. Kokkuhoid auto pealt võimaldab inimestel kolida suurematesse eluasemetesse ning pakkuda lastele paremat elukeskkonda, kirjutab Wall Street Journal. 

Massachusettsi Ülikooli Tehnoloogia Instituudi uuringu kohasel eemaldavad sõidujagamisteenust pakkuvad isejuhtivad autod liiklusest 80 protsenti autodest. See võimaldab inimestel tööle jõuda rekordiliselt kiiresti, ning läbida pikem vahemaa lühema ajaga.

Globaalsete Linnade Programmi teadlase Robert McDonaldi sõnul kehtib transpordi tehnoloogia arengule üks raudne seadus. Mida kiiremini inimesed liiguvad, seda suuremaks ja laialivalguvamaks linnad muutuvad. 

Müüt, et noored eelistavad elada linnas ei vasta sel juhul enam tõele. Kinnisvara portaali Trulia analüütiku Jed Kolko sõnul eelistavad 66 protsenti millenniumi põlvkonna noortest elada äärelinnades. Statistika kohaselt kasvab USA äärelinnade elanikkond kiiremini kui kesklinnades. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles