Vopak E.O.S. üritab kohtus uue vangla planeeringut peatada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S.juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S.juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik

Täna selgub esimese astme kohtus, kas Eesti edukaim ettevõte Vopak E.O.S. suudab peatada detailplaneeringu, mille järgi ehitatakse uus Tallinna vangla Maardusse ettevõtte terminalist vaid 100 meetri kaugusele, kirjutab Äripäev.

Neljakordse Äripäeva edukate ettevõtete edetabeli võitja Vopak E.O.S.-i hinnangul mõjutab uuele vanglale planeeritud asukoht ettevõtte äritegevust ning piirab ettevõtte praegust tegevust ja tulevikuplaane. «Arvame, et Vopaki äritegevust võidakse suure tõenäosusega hakata pärast vangla rajamist tekkivas uues riskiolukorras piirama,» selgitas ettevõtte juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

Ettevõte on selleks aastaks planeerinud 25 miljoni euro suuruse investeeringu Termoili terminali ehitamiseks, kuid kohtuvaidluse tõttu on see blokeeritud.

Justiitsministeeriumi teatel ei ole Vopak E.O.S.-i terminal ohtlik praegu töötavale Tallinna vangla osale ega ka uuele Tallinna vanglale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles