Volkswageni kontsern plaanib lähiaastatel lõpetada 40 mudeli tootmise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Budd-e näitab kontserni tulevikusuundi
Volkswagen Budd-e näitab kontserni tulevikusuundi Foto: SCANPIX

Saksamaa majandusleht Handelsblatt kirjutas laupäeval, et suuri strateegilisi muudatusi plaaniv Volkswageni kontsern võtab lähiaastatel kokku üle 40 mudeli tootmisest maha.

Volkswagen teatas möödunud nädala neljapäeval, et kavatseb lähiaastatel investeerida miljardeid eurosid elektriautodesse, sõidujagamisse ning autonoomsetesse sõidukitesse, et saada 2025. aastaks globaalseks turuliidriks rohelise transpordi alal. Uuele suunale andis lisahoo eelmisel aastal lahvatanud diiselmootorite emissioonipettuse skandaal.

Handelsblatti anonüümsete allikate andmetel tähendab suunamuutus kokku rohkem kui 40 mudeli tootmise lõpetamist. Volkswageni kontserni tooteportfellis on praegu umbes 340 mudelit, suurimateks tootjateks peale nimibrändi on veel Audi, Škoda ja Seat.

Volkswageni kõneisik allikate mainitud numbrit kinnitada ei soovinud, väites majanduslehele, et mudelite arv pole veel lõplikult otsustatud.

«Otsus, kui palju mudeleid tootmisest maha võetakse, ei ole veel langetatud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles