Homsest taastub lennuühendus Hiiumaa ja Saaremaaga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus firma kasutab Aviesi vanu lennukeid.
Uus firma kasutab Aviesi vanu lennukeid. Foto: Liis Treimann

Täna allkirjastasid Hiiumaa ja Saaremaa maavanemad koos Transaviabaltika Eesti esindajaga riigihanke lepingu, mille tingimuste kohaselt taastub saartevaheline lennuühendus juba homme ehk 20. juuni varahommikust. 

Transaviabaltika Eesti volitatud esindaja ja lendude projekti juht Rene Must märkis lepingu allkirjastamisel, et lennuühenduse taastumine suursaarte ja mandri vahel on kohe kindlasti tähistamist vääriv sündmus nii saarlastele kui hiidlastele ja kogu Eestile tervikuna.

«Meie mõistes on tegemist kiire transporditeenuse võimaluse tagamisega eelkõige hiidlastele ja saarlastele, samuti külalistele. Saarte elanikud saavad hõlpsalt liikuda kodusaare ja mandri vahet, igapäevane tööelu saab tänu taastunud lennuühendusele uue hingamise ja samuti on mandrielanikel hõlbus külastada saartel suviseid suurüritusi tänu toimivale õhuliiklusele,» märkis Must pressiteate vahendusel.  

Küsimusele, kas hanke võit oli ootuspärane, vastas Transaviabaltika esindaja, et tegemist oli erandliku hankemenetluse liigiga, mis on harvaesinev ja küsimusi tekitav. Musta sõnutsi ilmnes kogu protsessi vältel mitmeid ootamatusi.

«Hankeprotsess oli küllaltki pingeline, jättis õhku mitmeid küsimusi ja kindlasti oli see emotsionaalne periood, kuid täna saame siiski rõõmustada - lennuühendus on taastatud ja Transaviabaltika pakub vaieldamatult hetkel saadaolevaist võimalustest kvaliteetseimat lennuühendust  ja seda vastavalt hankes nõutud lennukitüüpidega,» avas ta hankeprotsessi tausta. 

Loe veel: Saare maavalitsus hoidis lennuhanke tingimusi saladuses

Transaviabaltika kasutab saarlaste ja hiidlaste lennutamisel põhilennukina 19-kohalist Jetstream-3200 tüüpi lennukit ja asenduslennukina on kasutusel samuti 19-kohaline LET L-410. Lend liinil Tallinn-Kuressaare kestab 40 minutit ja lend suunal Tallinn-Kärdla 30 minutit.

Nädalas lennatakse 12 korda Tallinn–Kuressaare–Tallinn liinil ja 12 korda Tallinn–Kärdla-Tallinn liinil. Käesolevaks aastaks on tellitud ka hulgaliselt lisalende. 

Taastunud lennuühenduse esimene lend suunal Tallinn-Kärdla stardib 20. juuni hommikul kell 7.00 ja suunal Tallinn-Kuressaare sama päeva hommikul kell 8.35. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles