Tallinna börsile oodatakse värsket verd

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid prognoosivad, et börsiindeks OMXT kerkib edasi ka tänavu.
Eksperdid prognoosivad, et börsiindeks OMXT kerkib edasi ka tänavu. Foto: Mihkel Maripuu

Analüütikud ja investorid loodavad, et paranenud majanduskliima tingimustes lisandub Tallinna börsile tänavu uusi ettevõtteid, samuti oodatakse aktsiahindade korralikku kasvu.


Läinud aasta läheb ajalukku sellega, et kohalik väärtpaberiturg näitas oma senise tegutsemisperioodi suurimat tõusu: kohalik börsiindeks OMXT kosus aastaga 72,6 protsenti.

Samas näeb LHV pank ka sel aastal Tallinna börsil aktsiahindu tõusujoones liikumas, mistõttu tõotab tänavune aasta kujuneda investoritele taas edukaks.

Ettevõtte analüütik Nils Vaikla lisas eile, et LHV ootab Tallinna börsiindeksi aasta lõpu tasemeks 930 punkti. Eilseks oli indeks 771 punkti tasemel.

Vaikla sõnul veab aktsiaturu tõusu sel aastal börsiettevõtete müügikäibe kasvama hakkamine ja seeläbi paranev kasum. «Suurema üllatuse korral võivad ettevõtete kasumid jõuda juba 2007. aasta näitajate lähedale,» pakkus analüütik.

Väikeinvestor Arvo Nõges märkis, et läinud aastal toimus Tallinna börsil võrreldes 2009. aastaga selge taastumine ja aastaga leidis osa ettevõtteid oma õiglase väärtuse.

Osal börsifirmadel seisab õiglase väärtuse leidmine tema hinnangul ees sel aastal. Käimasoleva börsiaasta suhtes on mees aga optimistlikult meelestatud, oodates aasta lõpuks umbes 30-protsendilist tõusu.

Nõges avaldas lootust, et tänavu lisandub Tallinna börsile ka mõni uus ettevõte. Samas tõdes ta, et kui Eestis saaks rääkida korralikust börsist, peaks see praegusega võrreldes kasvama neli-viis korda suuremaks.

Värsket verd ootavad börsile ka analüütikud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles