Lennujaam valmistub Eestit esindama läbi ajutise ebamugavuse

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmehed saavad Tallinna lennujaama lennurajal rekonstrueerimistöid teha piiratud ajal öösel.
Ehitusmehed saavad Tallinna lennujaama lennurajal rekonstrueerimistöid teha piiratud ajal öösel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Lennujaam valmistub Eestit väärikalt esindama 2018. aastal, mil peame Euroopa Liidu eesistujamaana vastu võtma palju väliskülalisi. Mais alanud ulatusliku rekonstrueerimise tõttu suletakse teatud öödel lennukite maandumisrada, mistõttu on tulnud ette ka juhuseid, kus hilinenud lendudega koju saabuvad eestlased peavad öö veetma mujal lennujaamas.

«Näe, Finnu tuleb,» hüüab Tallinna Lennujaama käitusdirektor Einari Bambus Helsingist saabuva lennuki maandumisel. Lennuk on minuti pealt graafikus – kell on 20 minutit üle südaöö.

Meeste nutitelefonid hakkavad piiksuma, saabunud on sõnum lennuteatega ning niipea, kui lennuk on rajalt lahkunud ja rajatuled kustutatud, antakse 20-pealisele ehitusbrigaadile roheline tuli ning nende töö-öö võib alata. Tallinna lennuohutusjuht Hannus Vard ütles, et meeskond pole suur ja suuremaloomuliste tööde puhul on lennurajal kohal 50 ehitusmeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles