BLRT käive mullu langes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi enamusaktsionär Fjodor Berman ettevõtte tööstushoonetes.
BLRT Grupi enamusaktsionär Fjodor Berman ettevõtte tööstushoonetes. Foto: Liis Treimann

Täna kinnitasid BLRT aktsionärid ettevõtte eelmise aasta majandustulemused, mille kohaselt kontserni käive oli mullu 353 miljonit eurot, vähenedes 2014. aastaga võrreldes 14 protsenti. Sellest hoolimata teenis ettevõte 8,5 miljonit eurot kasumit.

«BLRT Grupi ettevõttete tegevust sihtturgudel ja 2015. aasta üldtulemust mõjutas oluliselt naftahindade langus, metallitööstuse madalseis ja ebastabiilne majandusolukord maailmas, mis avaldas mõju ka realiseerimise netokäibele. Sellest hoolimata lõpetas kontsern aasta kasumiga,» teatas BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja.  

Kontserni maksustamiseelne kasum oli 8,5 miljonit eurot ja ekspordi osakaal moodustas käibest lõviosa, ulatudes 81,3 protsendini. Ivanovskaja sõnul tõstsid tellimuste mahu kahanemine ja negatiivne hinnadünaamika fookusesse tootmise efektiivsuse suurendamise, mistõttu tuli kontserni juhtkonnal kiiresti ja paindlikult reageerida turuolukorra muutustele ning see aitas säilitada konkurentsivõimet.   

«Jätkub investeeringukava elluviimine, mis tagab kontseri pikaajalise jätkusuutliku arengu. Laevaremondi tegevuse laiendamiseks Leedus soetasime Panamax-suuruses laevade teenindamiseks suure ujuvdoki, mis paigaldatakse Klaipeda sadamasse. Kavandame suurinvesteeringuid Soomes asuvasse laevaremonditehasesse. Jätkame Tallinnas asuva Noblessneri sadamalinnaku kinnisvaraprojektide aktiivset arendamist,» selgitas kontserni juhatuse esimees

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola ja Venemaale. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles