Hillar Teder: üleõppimine tuleb kahjuks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Hillar Teder.
Ettevõtja Hillar Teder. Foto: Arhiiv.

Ettevõtja Hillar Tederi arvates toob edu ennekõike pühendumine end huvitavale valdkonnale. Kui inimesel sellist valdkonda pole, siis ei peaks ta aga üldse ülikooli minema.


«Arvan, et pigem on edukad need, kes gümnaasiumi lõppedes juba teavad, kelleks tahavad saada ja lähevad kohe õppima õiget asja,» vastas Tallinna Polütehnilise Instituudi mehaanikainseneri haridusega Teder küsimusele, missugust rolli mängib haridus edu saavutamisel.

«Inimene kes ei tea gümnaasiumi lõppedes, kelleks ta tahab saada, ei peaks üldse ülikooli minema,» lisas Teder. «Parem mitte oma aega raisata seal. Kui inimene ei tea, kelleks ta tahab saada, siis peaks ta minema tööle mingit suvalist asja tegema, kuni huvid tekivad.» Üleõppimine tuleb tihtipeale kahjuks, märkis ettevõtja.

Selleks, et saada mingil alal edukaks, peab inimene Tederi arvates tegelema alaga, millega oma hinges tegeleda tahab ning mis talle sobib. «Arvan et töökus ja pühendumine on väga olulised,» lisas ärimees.

«Mõisted edukus ja rikkus on kaks täiesti erinevat asja,» märkis Äripäeva rikaste edetabelis 16. kohal asuv Teder. Rikkus sõltub tema sõnul palju juhusest. Kui inimene saavutab oma rikkuse mitte eriti aktsepteeritaval viisil, siis ei tee see teda edukaks. Kui keskenduda ainult jõukuse saavutamisele, siis võivad asjad viltu minna, lisas Teder.

«Mulle kõige rohke meeldib, kui inimesed teevad seda, mida tahavad ja mis neile sobib,» kinnitas ta. «Kas see neid rikkaks teeb, on iseküsimus, aga kindlasti tunnevad nad elust mõnu, kui nad teevad seda, mida tahavad. Arvan, et see on elus palju tähtsam kui see, kas oled rikas või pole.»

«Päris vaene on vilets olla, aga ega rikkuse ja vaesuse vaheline samm on nagu armastuse ja vihkamise vaheline - tihtipeale on see üsna lühike,» lisas ettevõtja. «Igal ärimehel peaks ikkagi kerjakott ja vangirauad alati seljakotis kaasas olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles