Steve Jobs jääb terviseprobleemide tõttu Apple juhtimisest kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple kaasasutaja ja tegevjuht Steve Jobs
Apple kaasasutaja ja tegevjuht Steve Jobs Foto: SCANPIX

Apple kaasasutaja ja juht peab poolteist aastat pärsat maksasiirdamise järgselt tööle naasmist taas terviseprobleemide tõttu pikemaks ajaks töökohustustest kõrvale jääma.

Jobs teatas töötajatele saadetud kirjas, et jääb ettevõtte juhtimisest mõneks ajaks kõrvale, et oma tervise eest paremini hoolitseda. Samas kinnitas ta, et on ka edaspidi seotud tähtsamate otsuste langetamisega. Nagu ka Jobsi eelmise eemaloleku ajal 2009. aastal, juhib ettevõtte igapäevategevust tootmisjuht Timothy Cook, vahendab The New York Times. 

«Olen kindel, et Tim ja teised juhid saavad tööga suurepäraselt hakkama ja viivad 2011. aastaks tehtud plaanid ellu,» sõnas Jobs kirjas. Ometi langes ettevõtte aktsia rahvusvahelistel turgudel pärast teate avalikukstegemist tuntavalt.

2004. aastal sai Jobs võitu pankrease vähist, kuid on selles ajast kannatanud terviseprobleemide käes. 2009. aasta jaanuaris pidi Jobs pikemalt töölt eemal olema maksasiirdamise tõttu. Pärast tööle naasmist 2009. aasta septembris on ta olnud võtmetegelaseks firma uute toodete, näiteks iPhone4, iPad ja uue MacBook Air tutvustamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles