Akso-Haus on Saksamaale eksportinud üle 60 pagulasmaja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto pagulaslaagrist.
Illustratiivne foto pagulaslaagrist. Foto: Reuters

Eesti moodulmajade tootja Akso-Haus OÜ on Saksamaale eksportinud üle 60 pagulastele mõeldud moodulmaja ning laiendanud selle tarvis oluliselt tootmist ja palganud juurde 40 inimest.

«Tegelikult need 60 hoonet on alles proovipartiid ja meie eesmärk on palju suurem. Praegu tegelemegi suuremahuliste tellimuste saamisega ja eesmärk on müüa Euroopasse paar tuhat pagulashoonet. Need hõlmavad ka koole ja lasteaedu. Läbirääkimised käivad, aga lepinguid veel ei ole,» ütles Akso-Haus OÜ juhatuse liige Andres Samarüütel BNS-ile.

Ühe pagulastele mõeldud maja suurus on keskeltläbi 24 ruutmeetrit, mis hõlmab elamispinda, kööginurka ja dušši. Samarüütel on praegu Saksamaal, kus vaatavad ettevõttega esimesi paigaldatud maju üle ja kontrollivad, kuidas asjad töötavad. «Vajadusel kohendame ja anname nõu,» lisas ta.

Samarüütli sõnul on pagulashoonete ehitamine Euroopasse, eeskätt Saksamaale kõigi Eesti puitmajatootjate jaoks oluline võimalus. «See on suur turg ja ruumi peaks veel piisavalt olema. Oluline on leida head koostööpartnerid, reageerida operatiivselt ning vajadusel tootmisvõimekust juurde luua, et tellimusi teenindada,» märkis Samarüütel.

Akso-Haus ongi pärast pagulaskriisi algust suurendanud oluliselt oma tootmisvõimsust ja investeerinud tootmishalli laiendamisse 2,5 miljonit eurot. Ettevõte on 3500 ruutmeetriselt pinnalt liikunud üle 10 000 ruutmeetrisele tootmispinnale ja rendib veel teist sama suurt. «Lisaks on meil juba 100 töötajat ja plaan on lähiajal juurde palgata veel 100 inimest,» rääkis Samarüütel.

Akso-Haus OÜ asub Maardus, Jõelähtme valla ja Tallinna piirnemiskohta jäävas Irus. Ettevõte käive kasvas möödunud majandusaastal üle nelja korra 5,4 miljoni euroni ja firma saavutas aastakasumiks 158 441 eurot. Akso-Haus OÜ kuulub Grato Holding OÜ-le.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles