Parts: tekstiilitööstusel Narvas on potentsiaali

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreenholmi tehas.
Kreenholmi tehas. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna riigikogus arupärimisel, et tekstiilitööstus võiks Narvas jätkuda, sest potentsiaal on selleks olemas.

«Kreenholmi pankroti puhul põhiline vastutus langeb omanikele ja aktsionäridele. Üldine hinnang on see, et Kreenholmi puhul ei tahetud tõsiselt restruktureerida aastaid, ei arvestatud, et see toodang ei vasta nendele palga ja heaolu tasemetele, nagu Eestis on kujunenud,» rääkis Parts.

«Riik tegeleb sellega, et leida Ida-Virumaa piirkonda ettevõtjaid, kes oskavad oma tootmise juures ära kasutada piirkonna muid eelised,» lausus Parts.

Minister tõi Ida-Virumaa eelistena näiteks soodsa asukoha, kuna 150 km raadiuses elab umbes 6 miljonit inimest. «Ida-Virumaa on kõige linnastunum regioon, see on heaks eelduseks ettevõtetele tööjõu leidmisel. Lisaks on palju ka perspektiivseid tootmismaid, hinnanguliselt 2000 hektarit.»

Kreenholmi pankrot kuulutati välja 30. novembril 2010, sulgemise tagajärjel jäi töötuks 530 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles