Läti plaanib kehtestada astmelise tulumaksu (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola Foto: Euroopa Komisjon

Selle aasta veebruarini Läti majandusministri portfelli kandnud Dana Reizniece-Ozola (34) tahab nüüd rahandusministrina juurida Läti maksuametist täielikult välja korruptsiooni ja märkimisväärselt vähendada bürokraatiaaparaati. Reformidest ei jää puutumata ka lõunanaabrite maksusüsteem.

Brüsseli majandusfoorumil antud intervjuus räägib endine maletšempion Reizniece-Ozola sellestki, millist rolli mängis Eesti lätlaste saamisel OECDsse, ning kuidas siinne maksu- ja tolliameti töökorraldus on andnud lõunanaabritele inspiratsiooni.

-Te olete olnud Läti rahandusminister viimased neli kuud.

Kas tõesti on juba neli kuud? Jah, umbes neli kuud tõesti.

-Hoolimata lühikesest ametisolekuajast olete juba hakanud reformima Läti maksuametit.

Praegune Läti valitsus on seadnud lati väga kõrgele – eesmärk on suurendada maksulaekumist, vähendada varimajanduse osakaalu ja elavdada majanduskasvu. Plaanidest üksi aga ei piisa, on vaja ka tegusid.

Koos maailmapangaga oleme asunud üle vaatama Läti maksusüsteemi ja püüame leida tasakaalu, kuidas suurendada maksude laekumist, vähendada ühiskonnas ebavõrdsust ja selle kõige käigus mitte kaotada oma konkurentsivõimet. Vaja on alandada ka varimajanduse osakaalu, mis on Lätis väga kõrge. See on üsna suur väljakutse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles