Kreeka majandus langeb ka tänavu

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka majandust võib tänavu oodata kerge kasv. Pildil jalutav mees möödumas Kreeka pangakontorist Ateenas.
Kreeka majandust võib tänavu oodata kerge kasv. Pildil jalutav mees möödumas Kreeka pangakontorist Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka majandus langeb tänavu ainult 0,3 protsenti, ent riigi keskpanga sõnul aitaks majanduse taastumisele kaasa võlausaldajate paindlikkus, vahendab Kreeka päevaleht Kathimerini.

2016. aasta kohta avaldatud esimeses detailses prognoosis hindab keskpank, et Kreeka SKT kahaneb tänavu 0,3 protsenti. Aasta esimese poole kehvasid majandusnäitajaid peaksid tasakaalustama kolmandalt ja neljandalt kvartalilt oodatavad positiivsed kasvunumbrid.

Kreeka keskpank teatas veel, et võlausaldajatel on võimalus võlgadest räsitud riigi majanduskasvule kaasa aidata, alandades oma nõudmist Kreeka riigieelarve primaarülejäägi osas. Praeguse seisuga peaks Kreeka vastav näitaja olema pärast 2018. aastat 3,5 protsenti, ent panga arvates võiks seda langetada 2 protsendini. Keskpank kutsus üles rakendama veel teisigi leevendavaid meetmeid, teiste seas näiteks intressimaksete tähtaegade pikendamist.

Võimaliku võla vähendamise kohta ütles keskpank, et see võiks olla kasulikum praegu, mitte mõne aasta pärast, kui globaalsed intressimäärad on võib-olla veelgi kõrgemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles