PERHi juht Tõnis Allik otsustas ametist tagasi astuda (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimees Tõnis Allik otsustas kolmapäeval toimunud haigla nõukogu erakorralisel koosolekul ametist tagasi astuda.

«Teatasin nõukogule oma otsusest astuda tagasi PERH-i juhatuse esimehe kohalt, et tekkinud olukord ei kõigutaks usaldust haigla vastu. Samas olen endiselt seisukohal, et ma ei ole ühtki seadust teadlikult rikkunud ega ühegi otsusega haigla ja patsientide huve kahjustanud,» ütles Allik BNS-ile.

Alliku taandumine oli löök ka personalile, kes kogus haiglajuhi toetuseks allkirju ja tegi ühispildi. Eile kohtus Allik haigla töötajatega ning ajakirjanikud lahkusid selleks ajaks saalist töötajate aplausi saatel. Peale kohtumist pühkis üks naine pisaraid.  

«Tänan südamest kõiki oma kolleege ja koostööpartnereid selle toetuse eest, mille osaks viimastel päevadele olen saanud. Keskendun nüüd enda kaitsmisele ja loodan, et kui mitte varem, siis kohtus saab see vaidlus õiglase lahenduse,» ütles Allik BNS-ile.

Tõnis Allik on varem öelnud, et enne ametliku süüdistuse saamist ta omal initsiatiivil ametist tagasi astuda ei kavatse. «Mina ennast süüdi ei tunne. Ma arvan, et ma olen 13 aastat seda haiglat juhtinud selliselt, et kõik meie otsused on lähtunud haigla huvidest ja ma ei ole ka teadlikult ühtegi seadust rikkunud. See, et kliendiüritusel osalemine on kriminaalkorras käsitletav, on minu jaoks uudne, aga tunnistan, et olen käinud ka Eestis paljudel meie haigla partnerite kliendiüritustel. Selles osas on see teema minu jaoks uus,» ütles Allik BNSile.

Allikut kahtlustatakse kahes kuriteoepisoodis. Kahtlustuse kohaselt käis Allik toitlustusoperaatori kliendiüritusel Saksamaal, mille kulud kattis operaator ja mille eest osutas Allik operaatorile teeneid.

«Teine episood on seotud välislähetusega, IT-alastele konverentsidele, kus ma käisin koos meie IT-direktoriga. Neid konverentse on olnud rohkem, kuid need kaks episoodi on seotud sellega, et ühel olid meie mõlema elukaaslased kaasas ja ühel oli IT-direktori elukaaslane kaasas ja politsei arvates on [reisi] kulud ebaproportsionaalselt haigla kahjuks jaotatud,» rääkis Allik.

PERH on Eesti suurim aktiivravi asutus, mis koosneb seitsmest kliinikust ja kus töötab enam kui 3800 inimest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles