Sky Plusi omanikfirma First Media võib minna pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sky Plusi eetrihääled Alari Kivisaar (vasakul) ja Rain Kelk.
Sky Plusi eetrihääled Alari Kivisaar (vasakul) ja Rain Kelk. Foto: Sky Media.

Harju maakohus algatas reedel raadiojaamade Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning venekeelsete Russkoe Radio ja Sky Radio omanikfirma First Media OÜ pankrotimenetluse ja nimetas firma ajutiseks pankrotihalduriks vandeadvokaat Urmas Ustavi.

Kohtuistung pankrotiavalduse läbivaatamiseks toimub 2. veebruaril Harju maakohtu Kentmanni kohtumajas.

Kohus peatas võlgniku vara suhtes toimuva sundtäitmise ja keelas võlgnikul ilma ajutise pankrotihalduri nõusolekuta vara käsutada.

Pankrotiavalduse tagamise kohta tehtud kohtumääruse peale võib võlgnik esitada määruse teinud kohtu kaudu Tallinna ringkonnakohtule määruskaebuse 15 päeva jooksul määruse talle teatavaks tegemise päevast.

Krediidiinfo andmeil oli First Media 2009. aastal 2,15 miljoni euro suuruse käibe juures 190.189 euroga kahjumis. 2008. aastal oli firma müügitulu 3,4 miljonit ja puhaskahjum 1,8 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti andmeil on First Medial esmaspäeva seisuga 2,56 miljoni eurone maksuvõlg, maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress on 495.000 eurot.

Eesti Ekspress kirjutas juba eelmisel suvel First Media suurest maksuvõlast. Lehe andmeil seisab firma taga avalikkusele tundmatu Harald Tehver.

2002. aastal viis maksu- ja tolliamet First Medias läbi revisjoni ja leidis, et firmast on välja kanditud ligi 36 miljonit krooni, mis jõudis First Mediaga seotud isikutele. Ettevõte vaidles maksuhalduriga kohtus, kuid äsja jõustunud ringkonnakohtu otsusega jäeti firma kaebus rahuldamata ja maksuvõla summa ajatamata, kirjutas leht. Seepeale ähvardas First Media majandustegevuse lõpetamise ja pankrotiga.

Ajaleht märkis, et 2014. aastani kehtivad raadiojaamade ringhäälinguload ei kuulu mitte First Mediale, vaid töötajateta firmale Taevaraadio. Seega jääksid First Media pankroti korral load Tehverile alles. Ajalehe andmeil poleks see Tehveril esimene kord raadiojaamu sulgeda. 1999. aastal pani ta kinni Uudisteraadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles