Keskpärasuse lõks

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Kui madal kulubaas enam edu ei too, tuleb edenemise võtit otsida eristumisest. Eristumine aga algab mõtlemisest, kirjutab KPMG Baltics OÜ nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere.

Eesti majanduskasv on viimaste aastate jooksul kujunenud pettumuseks ja varsti võib analüüsida kaotatud kümnendit ning ratsionaalne majanduslik tulemus on välisinvestorite väljatõmbumine Eestist ja Baltimaadest, vahendab Äripäev

Keskmise sissetuleku lõksu mõistet kasutatakse peamiselt rikaste majanduste klubisse jõudmise kontekstis, mida võib laiendada nii väärtustele, mõtlemise kvaliteedile kui ka ühiskondlikule diskussioonile. 

21. sajandil ei saa konkurentsieelist äris otsida põhiprotsessist, vaid see tuleb leida kas tugiprotsessist, pehmetest väärtustest või innovatsioonist ning läbimurde otsimisel jääb strateegilistest valikutest pinnale eristumine, mis omakorda algab mõtlemisest.

Pikaajalises perspektiivis on põhjust olla läbimurde suhtes optimistlik, kuid küsimus on, milline põlvkond selle saavutab ja kui vaid keegi suudaks selgitada, kuidas ilma investeerimata raha teenida.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles