Raasuke paljastas kahtlaseid seiku riigifirmade töös (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Sadama uurimiskomisjonis n-ö vaibal käinud pankur Erkki Raasuke rääkis seal muu hulgas, milliste korruptsioonimaiguliste seikadega tema on riigifirmade töös kokku puutunud.

Tallinna Sadama uurimiskomisjonis käis majandusministri nõuniku ametis riigifirmade tööga tihedalt kokku puutunud Erkki Raasuke tänavu märtsis, vahendab Äripäev.

«Mulle on näidatud kaasusi, kus ühes konkreetses riigi äriühingus prooviti läbi liisingstruktuuri naeruväärse hinna eest päris suures summas vara ära liigutada. Ühe äriühingu nõukogu liige tuli minult finantstehingu kohta nõu küsima, ta näitas mulle finantsprognoosi, mis oli naeruväärne,» kirjeldas Raasuke üht juhtumit, kus tehingut lõpuks ei toimunud.

Ta lisas, et äärmiselt arusaamatu ja segane püüd oli ka seoses Hiina vedurite ostmisega EVR Cargosse, mis samuti lõpuks pooleli jäi: «Püüti küll välisministri kaudu mõju avaldada, jne.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles