Kütteõli välistamine viis Elroni kohtusse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong
Elroni rong Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rongifirma Elron tõrjus diisliküutse hankelt raske kütteõli pakkujad, kes kaebasid riigiettevõtte otsuse kohtusse.

Elroni hankeleping senise diislikütuse pakkujaga lõpeb 1. juulil, mistõttu korraldas firma hanke uue partneri leidmiseks, kuid see luhtus juba enne, kui keegi oma pakkumise esitada jõudis, sest kaks firmat vaidlustasid hankel osalemise tingimused, vahendab Äripäev.

Slavil Oil ja Novutech leidsid, et Elroni soov osta diislikütust piirab konkurentsi ja osaleda võiksid ka normidele mittevastava kütuse pakkujad. Mõlemad vaidlustajad soovisid hankel ühineda Jetoiliga, mille juhi kinnitusel tahtsid need kaks ettevõtet müüa rongidesse rasket kütteõli. 

Andrus Ossipi sõnul on aga takistuseks eelkõige aga see, et kuna rongid on värskelt ostetud, on rongitootja ette andnud, millist kütust peaks neis kasutama: «Diiselrongide puhul peab meeles pidama ka seda, et tegemist on liisingus oleva varaga, mis tähendab, et vara kuulub kellelegi teisele ja tootjal on viieaastane garantiikohustus.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles