Stockmann plaanib Soomes koondada 380 töötajat

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Angerer/Pixathlon/SIPA

Stockmanni kaubamaja koondamised on osa ettevõtte kokkuhoiupoliitikast, mille eesmärk on säästa 20 miljoni eurot aastas. Ettevõte ei plaani aga koondada kaubamajade müüjaid.

Stockmann plaanib alustada 380 töötaja koondamisega rääkis ettevõte esmaspäeval ajalehele Helsinkin Sanomat. 

Ettevõtte töökohtade vähendamine on üks osa uuest tõhustusmeetmest, mille abil ettevõtte proovib säästa 20 miljonit eurot aastas. 

Töökohtade koondamisega seotud läbirääkimistesse on kaasatud kokku üle 3000 töötaja Soomes.

Stockmanni sõnul ei puuduta plaanid aga kaubamaja müüjaid, kuna ettevõte ei soovi nõrgestada klienditeenindus kvaliteeti.

Koondamisi soovitakse realiseerida läbi vallandamiste, pensionile saatmiste ja tähtajaliste lepingute lõpetamiste kaudu. 

Stockmanni müük vähenes mais 2,7 protsenti.

Turuolukord on olnud pingeline juba pikka aega ja tarbijate käitumine on tunduvalt muutunud. Reformidest hoolimata ei vasta Stockmanni müügi areng firma ootustele ning kulude struktuur on käibega võrreldes jätkuvalt liiga suur, ütles Stockmanni tegevjuht Lauri Veijalainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles