Kaalul on Euroopa koht maailmamajanduses (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Investeerimispanga juht Werner Hoyer on seisukohal, et kuigi Euroopa majandus seisab täna silmitsi suurte väljakutsetega, on viimasel aastal käiku lastud investeerimiskava ületanud oma ootused.
Euroopa Investeerimispanga juht Werner Hoyer on seisukohal, et kuigi Euroopa majandus seisab täna silmitsi suurte väljakutsetega, on viimasel aastal käiku lastud investeerimiskava ületanud oma ootused. Foto: Euroopa Komisjon

Euroopa investeerimiskava eesmärk on aidata liikmesriigid järje peale nii välisinvesteeringute kui ka innovatsiooni suurendamise kaudu, kuna just need kindlustavad Euroopa koha maailmamajanduses, ütleb Euroopa Investeerimispanga juht Werner Hoyer.

«2007. aastal langes Euroopasse tehtavate investeeringute maht üle kümne protsendi. See ei olnud olukorda arvestades suur üllatus. Küll aga oli suur üllatus, et investeeringute maht jäi madalaks nii pikaks ajaks. Kaotasime sellega ligi kümme aastat,» märkis Euroopa Investeerimispanga juht möödunud neljapäeval Brüsselis toimunud majandusfoorumil.

«Junckeri plaan on absoluutselt geniaalne ja viimase 30 aasta jooksul ei ole Euroopas mitte keegi selle peale tulnud – võtta abiraha asemel kasutusele tagatised, liikuda toetustelt laenudele,» kiitis investeerimispanga juht mullu kevadel kokku lepitud kava.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles