Putin lubas Venemaale oma Disneylandi (5)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX
  • Investorid vajasid tegutsemiseks Putini isiklikku heakskiitu.
  • Vene võlumaal saavad lapsed tegeleda interaktiivsete ja õpetlike programmidega.

Venemaa president Vladimir Putin kiitis heaks 4 miljardit dollarit maksva projekti, millega Moskva lähedale Kaluga oblastisse rajatakse 220 hektarile Disneylandi analoog nimega Vene võlumaailm.

„On selline perepuhkuse projekt, omalaadne Disneyland, mille me soovime ellu kutsuda oma oblastis Moskva olasti piiri peal,“ vahendas Izvestia Kaluga oblasti kuberner Anatoli Artamonovi sõnu.

Kuberner tegi Vene võlumaailma rajamise idee teatavaks kohe pärast kohtumist Putiniga, kes kiitis projekti heaks. Vene võlumaailm hakkab koosnema mitmest tsoonist, kus muu hulgas saavad lapsed tegeleda interaktiivsete ja õpetlike programmidega. Samuti rajatakse hotellid ja maailma suurim veepark.

Artjomovi sõnul ei soovi investorid  riigi poolset rahastust, kuid vajasid presidendi kinnitust, et selline projekt kiidetakse heaks.

Izvestija vahendas kuberneri ja Putini vahelise meeleoluka dialoogi:

„Meie omalt poolt muidugi toetame seda. Ja kui teie toetate, siis saab neil olema tuleviku suhtes kindlus,“ ütles kuberner.

„Muidugi, naudinguga,“ vastas Putin.

Vene Disneylandi sisu ja kunstilise lahenduse kohta Izvestia ei üksikasju avaldanud, kuid lisas, et see hakkab asuma 220 hektaril maantee, raudtee vahel ning lennujaama läheduses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles