Ettevõtluse sõbra tiitli 2010 pälvisid Eesti kroon ja euro

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid.
Eesti kroonid. Foto: Margus Ansu

Täna anti Tallinna Õpetajate majas toimunud EVEA pidulikul aastaüritusel üle Ettevõtluse sõbra auhind, mille pälvisid Eesti kroon ja euro.

2010. aastal väljakuulutatud Ettevõtluse sõbra tiitli konkursile laekunud kandidaatide hulgast otsustas EVEA volikogu omistada Ettevõtluse sõbra tiitli Eesti kroonile Eesti ettevõtjate vankumatu teenimise eest aastatel 1992-2010, stabiilse rahasüsteemi alustalana ja omariikluse tähtsa sümbolina olemise eest ning eurole, Eesti majanduse usaldusväärsuse tõstmise eest, Eesti rahasüsteemi lõpliku integreerimise eest Euroopa Liitu, ettevõtjatele rahvusvahelise asjaajamise lihtsustamise eest ning lootuses, et kõik ettevõtjate Euroga seotud ootused täituvad.

«See, et Ettevõtluse sõbra tiitel anti Eesti kroonile ja eurole, ei tähenda loomulikult, et ettevõtjad peavad oma parimaks sõbraks raha. Tegemist on ettevõtjatepoolse  tunnustusavaldusega rahandussüsteemi stabiilsusele nii minevikus kui loodetavasti ka tulevikus. Eurole andsime sõbratiitli teatud mõttes avansina,» kommenteeris EVEA president Marina Kaas.

Alates 1993. aastast valivad Eesti ettevõtjad EVEA algatusel Ettevõtluse sõbra tiitli saajaid. Vastavalt statuudile, võib Ettevõtluse sõbra tiitli omistada aktiivsele riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele või organisatsioonile silmapaistvate teenete ja saavutuste eest era- ja eriti - väikeettevõtluse edendamisel. Läbi aastate on selle tiitli pälvinud teiste hulgas president Lennart Meri, Eesti Panga president Siim Kallas, majandusministrid Toomas Sildmäe, Liina Tõnisson ja Juhan Parts, ajakirjanikud Igor Rõtov ja Avo Kokk ja mitmed teised ühiskonnategelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles