Suri üks Silicon Valley rajajatest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Perkins
Tom Perkins Foto: SCANPIX

Teisipäeval suri loomulikku surma riskikapitalifirma Kleiner Perkins Caufield & Byers (algselt Kleiner Perkins) 84aastaseks elanud kaasasutaja Tom Perkins, kirjutab Quartz.

USA äriringkondades Silicon Valley rajajana tuntud  Perkins kaasasutas piirkonna ühe olulisema riskikapitalifirma 1972. aastal ning mängis Ränioru riskikapitalitööstuse ülesehitamisel kandvat rolli.

MIT ja Harvardi ülikoolid lõpetanud Perkins töötas enne investeerimismaailma sukeldumist Hewlett-Packardi arvutiüksuse esimese juhina ning ta on nimetanud Dave Packardit korduvalt oma mentoriks, õppides tema äristiili ja ideesid.

2007. aastal Financial Timesile antud intervjuus andis ta alustavatele ettevõtjatele järgneva soovituse: «leia uus Packard (ta on seal kuskil kindlasti olemas), proovi tema ettevõttesse tööle saada ning jälgi toimuvat lähedalt.»

Perkins oli oma karjääri jooksul mitme nimeka ettevõtte nagu Hewlett-Packard, Applied Materials, Symantec, Genentech ja News corp nõukogu liige.

Tema varanduse väärtuseks hindas Forbes hiljuti umbes 8 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles