Sester: Maailma majanduskasvu oluliseks aluseks on Euroopa ja Aasia koostöö

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasia ning Euroopa (ASEM) rahandusministrite kohtumisel oli kõne all Aasia ja Euroopa partnerlus, täpsemalt makromajanduse arengud ja väljavaated ning finantsstabiilsuse tagamine regionaalsel ja globaalsel tasandil, rääkis rahandusminister Sven Sester.

«Euroopa ja Aasia koostöö ning kaubavahetuse edendamine üleilmse majanduskasvu taastamiseks on väga oluline,» ütles Sester.

Täna toimunud 12-nda ASEM-i riikide ministrite kohtumise Ulaanbaataris avasid Mongoolia peaminister Saikhanbileg Chimed ning riigi rahandusminister Bolor Bayarbaatar. 

Riikide rahandusministrid märkisid, et maailma majandus on silmitsi keerulise ajaga, kus majanduse taastumine riikides ning piirkondades on aeglane ja ebaühtlane, kirjutas pressiteates Rahandusminsiteeriumi avalike suhete juht Maria Murakas

«Ministrid nõustusid, et mõlema regiooni arengut mõjutavad nii Hiina majanduse tasakaalukam majanduskasv, energia ja tarbekaupade madalad hinnad kui ka USA rahapoliitilised otsused. Samuti leiti, et geopoliitiliste konfliktide kasv ning põgenikevoo jätkumine võib süvendada rahvusvahelist ebastabiilsust ning takistada maailmamajanduse kasvu. Oldi rahul meetmete rakendamisega, mis aitavad kaasa Euroopa ja Aasia piirkondade terviklikule ja stabiilsele arengule,» vahendas Murakas. 

Koostöö suurendamisel kahe regiooni vahel pidasid ministrid tähtsaks regioonidevaheliste investeeringute ja kaubanduse tõhustamist. Eelkõige on regioonide ühendamise parandamiseks vajalikud taristuinvesteeringud, mis on üheks pikaajalise majanduskasvu ja töökohtade loomise mootoriks ning vaesuse ja riikide arenguerinevuste vähendajaks. Ka Euroopa ja Aasia eraettevõtetelt oodatakse julgemat panustamist jätkusuutlikku majanduskasvu.

Rahandusminister kohtus kahepoolselt ka Mongoolia rahandusministri Bolor Bayarbaatariga. Ministrid arutasid riikide majandusolukorda ja riigirahanduse seisu. Muu hulgas andis Sven Sester ülevaate Eesti e-lahendustest, mille vastu tunti suurt huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles