Soros on turgudel tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: Project Syndicate

Vahepeal aktiivsest investeerimisest eemal olnud tuntud USA investor ja filantroop George Soros on taas asunud investeerima, kuna näeb maailmas tekkinud majandusprobleemide tõttu kasumi teenimise võimalusi, kirjutab Wall Street Journal (WSJ).

Soros on näiteks tuntud selle poolest, et vedas 1992. aastal kihla Briti naela peale ja teenis sellega üle miljardi dollari, vahendab BNS.

Soros Fund Management on WSJ-i teatel teinud viimasel ajal mitmeid investeeringuid, mis osutuvad kasulikuks, kui pessimistlikud arengustsenaariumid teoks saavad. Fond on müünud aktsiaid ja ostnud kulda ning kullafirmade aktsiaid.

Mis puutub Suurbritanniasse, siis Sorosi sõnul on naela viimase aja tugevus märk sellest, et see riik ilmselt Euroopa Liidust ei lahku.

Kuid EL-i tuleviku suhtes Soros väga optimistlik ei ole ja ennustab, et pagulaskriis, Kreeka probleemid ja Suurbritannia võimalik lahkumine võivad EL-i lõhki ajada.

Viimati oli Soros turul aktiivne 2007. aastal, vahetult enne finantskriisi puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles