Google´i asutaja on investeerinud lendavate autode arendusse sadu miljoneid dollareid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google’i asutajad Sergey Brin ja Larry Page.
Google’i asutajad Sergey Brin ja Larry Page. Foto: AP

Google´i kaasasutaja Larry Page on investeerinud kahte idufirmasse, mis arendavad lendavaid väikesõidukeid, kirjutab Bloomberg Businessweek.

Väidetavalt on Page investeerinud kuus aastat tagasi loodud idufirmasse Zee.Aero tänaseks juba rohkem 100 miljonit dollarit, samuti on ta alates eelmise aasta lõpust raha paigutanud konkureerivasse firmasse Kitty Hawk.

Tegu on Page´i isikliku ambitsiooniga ehk investeeringute taga on tema enda, mitte Google´i raha.

Zee.Aero ja Kitty Hawk arendavad mõlemad eraldi lendavate autode prototüüpe. Seejuures viib Zee.aero läbi katselende lennuväljal, mis asub Google´i peakorterist vaid tunnipikkuse autosõidu kaugusel.

Tänu investeeringutele on Zee.Aero saanud enda algale meelitada spetsialiste NASAst, Boeingist ja SpaceXist. Väidetavalt on tänaseks katsetatud kahte ühele inimesele mõeldud prototüüpi. Esimene neist näeb välja nagu minisuuruses lennuk ning teise puhul on sõiduki külgedele kinnitatud propellerid.

Teine idufirma Kitty Hawk arendab aga õhusõidukit, mis meenutab hiigelvarianti tavalisest propelleritega droonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles