SEB juht: Eesti ainus võimalus on joosta teistest kiiremini

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt.
Riho Unt. Foto: Raigo Pajula

Eesti võimalus ongi teha asju esimesena, paremini ja efektiivsemalt, sest Balti suurimaks majanduseks jääb Leedu ning Lätil on eelis asukoha mõttes. Eestil need plussid puuduvad ja nii jääbki üle joosta teistest kiiremini, tõdes SEB juhatuse esimees Riho Unt panga väljaandele Äriaasta 2011.

Unt märkis, et rahvusvaheliselt on meid pidevalt samastatud Läti ja Leeduga, kuid euroga hakkab Eesti eristuma – oleme esimene euroriik Baltikumis ja sel moel teistest ees.

«Kohest investeeringute tulva ühisraha kaasa ei too, see on selge,» lausus Unt, lisades, et imagoloogiliselt on euro tulek tähtis, sest viib Eesti Ida-Euroopast Lääne-Euroopa riikide klubisse.

«Kui rääkida majandusmõjust, siis vaatamata tublilt püsinud kroonile kaob nüüd Eesti puhul valuutarisk ja majandus pole enam nii haavatav. Euroga kaasneb madalam intressitase, mis jõudis meieni vahetult peale lõplikku euro-otsust,» ütles Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles