Euro Poegade teine päev: vaikus enne tormi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euro Pojad nautisid viimast päeva, kus isamaa raha leiva lauale tõi. Alates homsest on nad valmis näljaks.

Esimest korda uues kodus ärgates avastasid Euro Pojad end suures segaduses. Mis toimub ja kuhu on kadunud isiklikud asjad? Kõige põletavam eksistentsiaalne küsimus oli siiski, kui palju on kell: elavad meie heerosed ju päikese rütmis, väljas aga valitses pimedus. Kas on õhtu või hommik?

Kiirelt haaras ohjad enda kätte Päeva Euro Poeg Jürgen, kes asus juurutama autoritaarset juhtimisstiili. Päeva peaülesandeks oli lahti kaevata puukuur ning otsida abi naabertaludest. Mõlemad missioonid täideti filigraanselt, peagi oldi praepanni ja kahe kannu võrra rikkamad. Euro Pojad on siiani tänulikud naabritele piiritu külalislahkuse eest.

Poeskäik seekord veel probleeme ei tekitanud ning ahjukartulid kalapulkadega viisid keele alla. Lisaks soetati manna, tatar, muna, sink, leib, sool ja kaks elektripirni. Raha jäi meestel ülegi: varuks pandi 3 Eesti krooni ja 14 eurosenti. Homse päeva ja kroonides maksmise suhtes müüjad aga lootusi ei hellitanud.

Päeva Euro Pojaks ja homseks rühmajuhiks valiti pärast kahte hääletusvooru Kaur, kes otsustavas finaalis edestas Madist. Võidu puhul lubas Kaur valimistraditsiooni edaspidi kaotada ja demokraatiat ise suunama hakata.

Et oli tõenäoliselt viimane rahulik ja sündmustevaene päev enne tormi, vastavad Euro Pojad siinkohal seniste lugude kommentaariumides esile kerkinud küsimustele.

Mis jama see nüüd on? (wat)

Aitäh küsimuse eest. Tegemist on sotsiaalse eksperimendi ja intellektuaalse väljakutsega, mille eesmärgiks on testida tavalise eestlase valmisolekut euroalaga integreerumiseks.

Kas see sitakotiga tüüp Solarise keskuses oligi üks neist? (mis krdi)

Meist keegi Solarise elustiilikeskuses ei käi. Teile aga soovime jätkuvalt jõudu erinevuse rikastamisel. Avaldame ka kaastunnet klubi Angel pankroti puhul.

Kas teil oma blogi ka on? (naine metsast)

Kahjuks piirdub meie internetikasutus olukorra autentsuse nimel poolte kokkuleppel Postimees Online´i veebikeskkonnaga. Seegi on kulude kokkuhoiu sunnil saavutatud hädalahendus: esialgne plaan oli pidada välisilmaga sidet kirja teel.

Ega te ometi seal Joodiku narkotalu ligidal pole? (naine metsast)

Legendaarne talu on tõepoolest väga ligidal, umbes poole kilomeetri kaugusel teisel pool teed. Pole veel külla jõudnud, ent kindlasti loodame heanaaberlikke kokkupuuteid.

Mitte ei saa aru selle show taotlusest, kas see peab näitama inimese abitust kaubaspekulantide ahnuse ees või riigi kuritegelikku hoolimatust inimese eluspüsimiseks vajaliku töötusega tegelemise ja hinnatõstjate kartellide karistamise ja selliste ilmingute ärahoidmise asemel euro käibelevõtmisega tehtud viga rahva ees? (hp)

Natuke mõlemat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles