Praktikante on vähem, kui söögikohad sooviksid

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktikant Mirjam Talts tunneb end Amrita Cafés töötades suurepäraselt.
Praktikant Mirjam Talts tunneb end Amrita Cafés töötades suurepäraselt. Foto: Valdo Ots

Toidukohtade rohkuse ja kokaks või teenindajaks õppivate noorte väikse arvu tõttu on suvel ehk klientide tippajal söögikohtades ja hotellides praktikante ametis vähem kui neid ootavaid kohti.

Nii näiteks tõdes Grand Hotel Viljandi vastuvõtujuht Krista Varm, et teeninduskoolidele tehtud pakkumistest hoolimata on hotellis praktikante umbes poole vähem, kui võiks. Hotell vajaks koka, ettekandja, administraatori ja puhastusteenindaja töö harjutajat ja kui noored oleksid tublid, makstaks Varmi kinnitusel neile ka tasu ja pakutaks kohta. Praktikantide vähesus hotellile siiski raskusi ei valmista.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli turismikoolituse koordinaatori Tiina Ardeli sõnul kipubki nii ole-ma, et ettevõtjad küsivad koolilt praktikante rohkem, kui neid on pakkuda. Ardel ütles, et turismieriala õpilasi on Olustveres 40 ja nad käivad praktikal üle terve Eesti, mistõttu igale poole neid ei jätku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles