Spacecom peab Eesti Raudteele maksma miljoneid eurosid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Spacecom raudteetsistern.
ASi Spacecom raudteetsistern. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna ringkonnakohus mõistis ASilt Spacecom täna AS Eesti Raudtee kasuks välja üle 15 miljoni euro ehk ligi 236 miljonit krooni.

Kohus mõistis Spacecomilt Eesti Raudteele 2004. aasta mais sõlmitud raudtee infrastruktuuri kasutamise lepingu alusel infrastruktuuri kasutustasu liiklusgraafikuperioodi eest 2004. ja 2005. aastal 7 637 223 eurot ehk ligi 119,5 miljonit krooni, vahendas ERR Uudised.

Eesti Raudteed esindanud vandeadvokaat Leon Glikman ütles, et ringkonnakohus jättis sisuliselt jõusse mullu veebruaris Harju maakohtus langetatud otsuse.

Glikman selgitas, et hagi tagamise korras on Eesti Raudtee kasuks väljaantud pangagarantii 82 800 000 kroonile ehk ligi 5,3 miljonile eurole, mis võimaldab vajadusel, jõustumise järgselt otsust kiiresti täita pangagarantii arvelt.

«Kuigi tegemist on ühe suurima ja keerukaima taasiseseisvuse järgse tsiviilvaidlusega, mida menetletakse veel aastast 2004, ei usu ma vastaspoole kassatsioonkaebuse perspektiivi, arvestades kohtuotsuse tugevaid õiguslikke põhjendusi,» ütles Glikman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles