Graanul Invest: Läti on Eestist huvitavam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS'i Graanul Invest kontserni graanulitehas OÜ Flex Heat Eesti Ebaveres

am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
AS'i Graanul Invest kontserni graanulitehas OÜ Flex Heat Eesti Ebaveres am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Graanul Invest AS-i juhatuse liikme Jaano Haidla sõnul on ettevõtte viimaste aastate 250-miljonisest investeeringumahust tulnud Eestisse üksnes 76 miljonit, kuna ettevõte eelistab parema majanduskeskkonnaga Lätit.

«Oleme Eestisse viimastel aastatel investeeritud 76 miljonit, ülejäänud investeeringud on läinud valdavalt Lätti,» rääkis ta kolmapäeval kolmapäeval Eesti Puidu- ja Metsatööstuste Liidu konverentsil, vahendab BNS.

«Majanduskekskond on viimastel aastatel Lätis olnud huvitavam ja rohkem inevsteeringute tegemise aldis,» ütles Haidla. «Eestis on kasutatud väikese paadi juhtimise meetodit: rool on pihus, kord teed põike vasakule, kord paremale. Suurt laeva on niimoodi väga raske juhtida,» rääkis Haidla.

Eesti puhul räägitakse Haidla sõnul, et siin on hea ärikeskkond, hea e-keskkond, kus saab kiirelt asju ajada. «Aga enamus neid tingimusi vastab kas start-upi loomisele või väikeettevõtte loomisele. Kuid suurettevõtte loomisel on neid tegureid palju-palju rohkem,» rääkis ta.

Graanul Invest kontserni mullune käive oli 242,9 miljonit eurot, käesoleval aastal ootab ettevõte käibe kasvu 317,1 miljoni euroni.

Tootmismaht peaks mulluselt 1,6 miljonilt tonnilt kasvama 2,1 miljoni tonnini ja töötajate arv 327 inimeselt 400-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles