Euro 2016 avamäng: Hollande – ametiühingud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande (vasakult teine).
Prantsuse president François Hollande (vasakult teine). Foto: healthfitnessrevolution.com

Ametiühingute kasvav surve reedel käivituva Euro 2016 künnisel paneb proovile Prantsuse presidendi François Hollande’i närvid.

Pallimängudele oodatakse kohapeale kaasa elama kaht miljonit välismaist fänni, rääkimata televaatajate massidest maailmas. Samal ajal ähvardavad ametiühingud suursündmuse streikidega pea peale paisata, kirjutab The Wall Street Journal.

Ühingud on ülimalt ärritunud seaduseelnõu pärast, millega tahetakse kergendada vanade töötajate vallandamist ja värskete värbamist.

Streikide eesmärk oleks takistada transporti ja halvata võtmelisi avalikke teenuseid just nüüd, mil fännid valmistuvad lennukite ja rongidega mööda Prantsusmaad ringi reisima ja mänge nautima.

Jalgpallipidu on ametiühingute suur võimalus oma tahtmine läbi suruda.

«Valitsus mõistab ainult jõudu, aga jõuvahekord on meie kasuks,» selgitas ametiühingujuht Eric Santinelli. «Me seisame kindlana kuni nad taganevad.»

Ühe Hollande’i nõuniku sõnutsi president vastuseisu ühingutega ei pelga. Eilses intervjuus Prantsuse ajalehele La Voix du Nord rõhutas president, et praegused rahutused «jätavad Prantsusmaast mulje, mis ei vasta reaalsusele.»

Kõnealuse eelnõu arutelu senatis peaks algama 13. juunil. Juba praegu on 14. juuniks plaanitud massimeeleavaldus Pariisis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles