Naiste osakaal USA tippjuhtide seas üha väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mary Barra
Mary Barra Foto: SCANPIX

USA suurimate ettevõtete juhtide seas on naiste osakaal aastaga vähenenud, kirjutab Quartz Fortune´i andmetele toetudes.

Viiesajast suurima käibega USA ettevõttest on vaid kahekümne ühe tegevjuhiks naine. Esikümnes esindab naisjuhte ainult General Motorsi Mary Barra. Veel aasta varem oli 500 suurima ettevõtte tegevjuhi seas 24 naist, mis on ka absoluutseks tipptulemuseks.

Võrdluseks - 1996. aastal oli 500 suurima ettevõtte tegevjuhtideks ainult mehed, 2010. aastaks oli naisjuhtide arv kasvanud 15le.

Eelmise aasta tulemusega võrreldes on oma positsioonilt lahkunud TJX Companies tegevjuht Carol Meyrowitz, Duponti tegevjuht Ellen Kullman ning Gannettit tüürinud Gracia Matore. Kui  ükski seni meesjuhti eelistanud suurimatest ettevõtetest ei nimeta tänavu etteotsa naisjuhti või ei tõuse suurimate ettevõtete hulka mõni uus ettevõte, mida tüürib naisjuht, väheneb nende arv USA 500 suurima käibega ettevõtete seas veelgi. Nimelt on Xeroxi juht Ursula Burns teatanud, et plaanib käesoleva aastal oma ametikohalt lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles