Eestlaste GrabCADi ostnud Stratasys tammub augus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D printer.
3D printer. Foto: Marko Saarm

Eestlaste loodud GrabCADi 100 miljoni dollari eest ostnud 3D-printerite turuliider Stratasys on paraku kaugel oma hiilgeajast ja kuigi potentsiaali jagub küllaga, siis firma juhtkondki tunnistab vajadust muutusteks.

3D printerite turgu uuriva Wohler's Associatesi andmeil kasvas eelmisel aastal 3D-printerite tööstus 25,9 protsenti, mis paisutas kogu sektori ülemaailmse müügi 5,2 miljardi dollarini, vahendab Äripäev

Sellises seisus võiks arvata, et turuliidritel, kellest üks on Stratasys, läheb eriti hästi ja nad suudavad muskleid välgutades väiksematest tegijatest kergelt üle olla. Paraku pole nii läinud ning sarnaselt Stratasysiga on teine 3D-printerite turuliider 3D Systems samuti raskustes.

Stratasysi juhtkond põhjendab langust sellega, et tarbijad ostsid eelnevatel aastatel lihtsalt rohkem 3D-printereid, kui neil tegelikult vaja oli, ja see tekitas tugeva ülejäägi turul. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles