Bloomberg himustab Forbesi rikkusedetabelite turgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forbes ajakirja lipulaevaks on number, mis sisaldab rikaste ameeriklaste edetabelit. Sel kaanel on Warren Buffett ja muusikaprodutsent Jay-Z
Forbes ajakirja lipulaevaks on number, mis sisaldab rikaste ameeriklaste edetabelit. Sel kaanel on Warren Buffett ja muusikaprodutsent Jay-Z Foto: SCANPIX

Juhtiv finants- ja äriuudiste kompanii Bloomberg palkas majandusajakirjas Forbes rikkaimate inimeste edetabeleid koostanud toimetaja Matthew Milleri, et ta koostaks 2013. aastaks maailma kõige rikkamate inimeste edetabeli.

Bloomberg tahab rikaste edetabeliga laiendada oma rikkuse-teemalise uudismaterjali valikut, kirjutab Business Insider.

«Matt Miller toob Bloombergi harukordseid teadmisi ja kogemust kirjutamisel rikkaimatest inimestest, kes on ka Bloombergi teenuste kasutajate keskmes,» ütles Bloombergi peatoimetaja Matthew Winkler.

Miller koostas ajakirjas Forbes maailmakuulsaid rikkaimate inimeste edetabeleid, mis on tihtilugu jõudnud ka Eesti meediasse.

Ja tegi seda hästi, sest näiteks Forbesi number USA 400 rikkaima inimese edetabeliga saavutas 2009. aastal ajakirja suurima läbimüügitulemuse. Lugejatele huvipakkuv rahateema on aidanud Forbesil rasketel aegadel oma turupositsiooni säilitada.

Mullu märtsis Miller siiski lahkus ajakirja juurest ja asutas oma firma Wealth-X, mis korraldab rikkuseteemalisi uuringuid.

Forbesi endine tegevjuht ja CNBC telejaama saatejuht Dennis Kneale`ia arvates on Miller rikaste edetabelite koostamisel erakordselt hea.

Niisiis hakkab Miller tegema Bloombergis täpselt sama tööd mis Forbesis. Business Insider arvab, et kui Miller saab oma tööga sama hästi hakkama, on tema liitumine Bloombergiga tõsiseks ohuks Forbesi turupositsioonile. Milleri pilti näeb BI kodulehelt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles