Asutused kipuvad hankereegleid rikkuma (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikool
Eesti maaülikool Foto: Lauri Kulpsoo

Suur osa riigiasutustest väldib hanke korraldamist sellega, et jagab ühe suure ostu mitmeks väikeseks, kuigi nii on keelatud teha. 

Rahandusministeeriumi mullu tehtud järelevalve näitas, et 77% ehk 13 asutusest 10 jättis kaks aastat tagasi lihthanke või hankemenetluse tegemata, kirjutab Äripäev.

Maaülikooli riigihangete talituse juhi Kärt Kirsimägi sõnul ei soovi nad seadust rikkuda, kuid nendib, et süvaanalüüse on väga keeruline teha. 

«Täna käib see robustselt. Võetakse eelarvemaht, liidetakse kokku ühele või teisele ettevõtjale makstud summad ja põhimõtteliselt see ongi üks hange,» lisas ta.

Läinudaastane tulemus peaks Varuli büroo vandeadvokaadi ja riigihangete eksperdi Kristina Laarmaa sõnul seadusandja silmad avama, kuna rikkumiste põhjus ei saa olla ainult hankijate hooletus, vaid ka riigihankereeglite liigne jäikus ja ebamäärasus.

Loe lisa Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles