McLaren palkas sportautode suunale võimeka turundusjuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLaren MP4-12С.
McLaren MP4-12С. Foto: Autonet.ee.

Suurbritannia autofirma McLaren Automotive, mis omab McLareni F1 tiimi, toob juba kevadel turule uue sportauto, mida on nimetatud, ja mitte põhjuseta, superautoks.

Uueks meheks superauto turundamise eesotsas on Greg Levine, kel on kogemusi Audide müügis Lõuna-Aafrikas ja Suurbritannias, kirjutab MarketingWeek. Samuti on Levine töötanud Fiati ja Nissanite turundustiimides.

Autofirma tegevdirektor Antony Sheriff ütles Levine`i kohta: «Kohtasin Gregi Itaalias, kui tegime koostööd. Mõistsin, et tal on autotööstuses suur tulevik. Ta on liikunud kiiresti läbi erinevate juhtimistasandite ja nautinud suurt edu Lõuna-Aafrikas ja Suurbritannias.»

Sheriffi sõnul on Levine`i teadmised jaemüügist ja brändiehitamisest oivalised.

«See, et ta valiti olulisse rolli McLaren Automotives`is, on tõendus nii tema tarmukusest kui ambitsioonist. Samuti McLareni võimest veenda tegevusala tugevaid mängijaid liituma meie meeskonnaga,» ütles MacLareni tegevjuht veebiküljel am-online.com. Siitsamast näeb ka Levine pilti.

Ja nüüd pisut lähemalt Levine` tööülesandest, milleks on sportauto MP4-12C.  MacLarenile on see esimene tänavasõiduauto, mida esitleti mullu märtsis. Selle hind  on 200 000 € ehk pisut üle kolme miljoni krooni. Auto on disaininud MacLareni vormelitiimi disainerid.

Nagu nähtub E24 varasemast artiklist (vaata artikkel samal teemal allpool), teeb uue auto turundamise ebatavaliseks see, et McLaren ei taha müüa uut autot rohkem kui tuhat eksempari aastas.

Sellest tuhandest loodetakse suur osa müüa Bahreinis, Saudi Araabias, Ühendemiraatides, Kataris ja Kuveidis. Auto hinnakujunduse juures on tähelepanuväärne, et auto Suurbritannia hind jääb 3000 naelaga alla turul juhtivas positsioonis oleva sportauto Ferrari 458 Italia baashinnale.

Uue auto teadaolev kiirendusvõime ületab sama klassi Ferrari, Porsche ja Lamborghini sportmudelite omi.

MacLaren Groupi vormelitiimi nimi on Vodafone McLaren Mercedes ja selle sõitjad on Lewis Hamilton ja Jenson Button. Vaata allpool videot, kuidas vormelipiloodid esitlesid MP4-12C mullu juulis autospordiüritusel.

2.39 peal räägib Antony Sheriff videos, et kuigi auto turuletoomise ettevalmistamine on olnud viis aastat pikk, on autofännide esimesed reaktsioonid olnud vägevad.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles