Naisinvestorite eestvedaja: investeerimisega sundis alustama õpetaja madala palk

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja ametit pidava Kristi Saare juhtimisel tegutseb eelmisest aastast Eestis naisinvestorite klubi, mille kõige aktiivsem tegevus toimub klubinimelises Facebooki grupis.
Õpetaja ametit pidava Kristi Saare juhtimisel tegutseb eelmisest aastast Eestis naisinvestorite klubi, mille kõige aktiivsem tegevus toimub klubinimelises Facebooki grupis. Foto: Agnes Aus / Virumaa Teataja

Ettevõtlikke naisi koondab Eestis ka naisinvestorite klubi, mida juhib õpetajast väikeinvestor Kristi Saare, kes tagasi vaadates kahetseb vaid seda, et investeerimisega varem pihta ei hakanud. Sealhulgas loodab ta 40. eluaastaks saavutada täieliku finantsvabaduse.

«Eelkõige tuli tõuge sellest, et vaatasin oma finantsidele ausalt otsa. Kuna õpetamine pole üldse selline töö, mida raha pärast teha, siis otsustasin, et tuleb oma rahaasjad korda saada. See tähendas nii sissetuleku suurendamist kui ka investeerimisega alustamist,» räägib 27-aastane naine.

Nimelt nägi 2011. aastast õpetajana töötav Saare, et nooremõpetaja 600-eurose kuupalgaga ta oma unistusi ellu ei vii.

Nüüdseks neli aastat investeerimisega tegelenud naine pani esimese raha mängu 2012. aasta lõpus. «Alustasin nagu paljud, ühisrahastusest. Sellele järgnesid aktsiad ning üürikinnisvara ja nüüd tegutsen kõigis kolmes peamises varaklassis,» kirjeldab ta.

Suuri tagasilööke Saare selle aja jooksul tunda saanud ei ole, küll aga tunnistab ta, et temalgi oli enne alustamist palju kõhklusi ja hirme.

«Praegu tagasi vaadates kahetsen ainult seda, et ei alustanud veelgi varem ja veelgi julgemalt. Aga see on samas paratamatu, et igat uut asja tuleb õppida. Kuna olen endale võtnud sihiks olla pigem passiivne investor, siis ei võta ma üleliia suuri riske ning seetõttu ei pea ka kartma üleliia suuri kaotusi,» räägib ta.

Ideaalis tahaks Saare 40. eluaastaks saavutada täieliku finantsvabaduse. «See tähendab, et saangi endale kunagi lubada töötamise lõpetamist, sest investeeringutest tulev sissetulek katab minu igapäevased kulutused,» räägib ta.

See ei tähenda siiski, et ta tööl käimast täiesti loobuks, kuid ta valiks siis rohkem, kuhu oma aega panustab.

Saare ei välista ka ettevõtjaks hakkamist. «Olen ka hetkel selline tüüpiline «naine ja kass»-tüüpi ettevõtja. Tegelen vabakutselisena tõlkimise, õpetamise ja koolitamisega. Kui aga kunagi tuleb mõni hea idee, mille elluviimiseks oleks veidi rohkem aega kui praegu, miks mitte – ettevõtlus on äge!» kinnitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles