Uuring: palgalõhe saab alguse lapsepõlvest (5)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Olaf Jandke

Tunnistust sellest, et palgalõhe saab alguse juba lapsepõlvest, annab värske Briti uuring, kust selgub, et vanemad andsid eelmise aasta lõikes poistele 13 protsenti rohkem nädala taskuraha kui tüdrukutele.

Halifaxi igaaastane taskuraha uuring vaatles 1200 last ja 575 vanemat, vahendab BBC. Uuringu tulemusel selgus, et poisid vanuses 8-15 said nädalas keskmiselt 6,93 naela taskuraha, samas kui tüdrukud said samas ajavahemikus kulutamiseks 6,16 naela.

Sugugi mitte üllatavalt selgus, et 40 protsenti lastest arvas, et saavad liiga vähe taskuraha. Giles Martin, Halifax Savings juht tõdes, et nädalase taskuraha määr on tõusnud viimase üheksa aasta kõrgeimale tasemele.

«On tõenäoline, et paari aastaga jõuame taas peadpööritava 8,37 naelase määrani, mida nähti viimati 2005 aastal ja on seni olnud meie uuringu ajaloo kõrgeim tulemus.»

Halifax on uuringut läbi viinud aastast 1987.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles