Jaapani ametnikud tegid kütusetestide tõttu Suzuki peakorterisse reidi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osamu Suzuki
Osamu Suzuki Foto: TORU YAMANAKA

Jaapani transpordiministeeriumi ametnikud korraldasid reedel väikeautode tootja Suzuki peakorterisse reidi pärast autofirma ülestunnistust nõuetele mittevastavate kütusetestide aastatepikkuse kasutamise kohta.

Ametnikud põhjendasid Hamamatsu linnas korraldatud haarangut vajadusega otsida dokumente Suzuki sõidukite heitmete ja kütusetõhususe testide kohta.

«Me korraldame Suzuki peakorterisse reidi, et saada kinnitust informatsioonile, mille kompanii ministeeriumile esitas,» ütles autosektori ohutuse eest vastutav ametnik AFP-le.

Varem on samasuguse ülestunnistuse teinud Saksa Volkswagen ja Jaapani Mitsubishi.

Suzuki, mida juhtis aastaid firma asutajapere otsene järeltulija, 86 aastane Osamu Suzuki, on tunnistanud võimude heakskiiduta kütusetõhususe testmeetodi kasutamist alates 2010. aastast. Samas on firma korduvalt öelnud, et nad pole kliente tahtlikult eksitanud.

Suzuki teatas avalduses, et teeb transpordiministeeriumiga täielikku koostööd.

Kompanii on tunnistanud, et ebasobivad testid puudutasid 26 mudelit ning rohkem kui kaht miljonit Jaapanis müüdud sõidukit.

Transpordiministeerium andis Mitsubishi ülestunniste järel valede kütusetestide kasutamisest kõigile Jaapani autotootjatele korralduse uurida kinnipidamist valitsuse testmeetoditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles