Kevili: teravili vajab hädasti sademeid paari päeva jooksul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eesti teravilja- ja rapsikasvatajate ühistu Kevili saakide müügijuhi Tanel Ellmanni sõnul on põuaperiood kestnud liiga kaua ja kui paari päeva jooksul sademeid ei tule, saab tänavune teraviljasaak tõsiselt kannatada.

«Põuaperioodi on olnud kuskil nädal või poolteist liiga palju. Taimed on stressis ja kahjurite tõrjet ei saa sellise kuivaga taimedele teha,» ütles Ellmann BNS-ile.

Ta lisas, et kui paari päeva jooksul vihma tuleb, on lootust veel korralikku saaki saada. «Samas nii kõrget tulemust nagu eelmisel aastal, mina kindlasti prognoosida ei julge,» ütles Ellmann.

Ellmann tõi välja, et saagikus sõltub palju ka piirkonnast, sest osades kohtades on vihma tulnud ja vili kasvab niiskemal põllul.

Viljamaakler Indrek Aigro prognoosib tänavu aga väga head viljasaaki, kuigi märgib, et tõenäoliselt jääb saagikus möödunud aasta rekordsaagile 10 protsenti alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles