Eesti autode tehnoülevaatusi saab tulevikus teha ka välismaal (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARK
ARK Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium plaanib muuta seadusi nii, et tulevikus oleks Eestis registreeritud sõidukitele teha tehnoülevaatusi ka välismaal.

Praegu ei ole Eesti sõidukile võimalik teha tehnonõuetele vastavuse kontrolli väljaspool Eestit, kuna sellist võimalust ei näe ette kehtiv liiklusseadus.

Majandusministeerium on aga algatamas liiklusseaduse muudatust, mis muuhulgas lubaks maanteeametil sõlmida lepinguid teiste Euroopa Liidu riikide pädevate asutustega, ütles ministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas.

Muudatus loob võimaluse selleks, et tulevikus saaksid Eestis registreeritud sõidukid läbida tehnonõuetele vastavuse kontrolli ka teistes Euroopa Liidu liikmesriikides.

Eelnõu on planeeritud jõustuma 2017. aasta jooksul ja seejärel saab maanteeamet alustada tegevusi koostöölepingute sõlmimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles