USA asus Põhja-Koread ülemaailmsest finantssüsteemist välja lülitama (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong Un
Põhja-Korea liider Kim Jong Un Foto: KCNA/Reuters

USA astus kolmapäeval samme Põhja-Korea ülemaailmsest finantssüsteemist väljalülitamiseks ja nimetas eraklikku riiki ametlikult «globaalseks rahapesukontserniks».

Selle sammuga on takistatud Põhja-Korea otsene ja kaudne finantstegevus USA pangandussüsteemis, vahendab BNS. ÜRO Julgeolekunõukogu võttis hiljuti vastu resolutsiooni, milles kutsutakse kõiki maailmaorganisatsiooni liikmesriike katkestama pangandussidemed Pyongyangiga.

«Ühendriigid, ÜRO Julgeolekunõukogu ja meie partnerid üle maailma näevad Põhja-Koreas ohtu kogu maailma finantssüsteemile,» ütles Adam Szubin, USA abirahandusministri kohusetäitja terrorismi ja finantsluure alal.

Ta lisas, et tänane aktsioon on täiendav samm Põhja-Koreaga pangandussuhete katkestamise suunas: «Me ootame kõigilt valitsustelt ja finantsasutustelt ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni sama järjepidevat täitmist.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles