Microsoft: Soome koondamised ettevõtte tegevust Eestis ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor Soomes
Microsofti kontor Soomes Foto: Lehtikuva

Soome konterni 1350 töötaja koondamine tarkvarafirma Microsofti tegevust Eestis ei mõjuta.

«Microsofti ümberkorraldused ja muudatused toimusid Microsoft Mobile Device Salesi organisatsioonis, mille asukoht on Soomes. Baltimaades ei ole töötajaid, kes kuuluvad sellesse üksusesse – see tähendab, et siinses regioonis mingeid muudatusi ei toimu. Me ei vähenda töötajate arvu ega plaani töötajate arvu hüppeliselt ka tõsta,» ütles Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane BNSile.

«Meie värbamine läheb edasi nii nagu tavaliselt – võtame uusi töötajaid juurde siis, kui mõni ametipositsioon vajab täitmist. Hetkel otsime juurde seitset uut töötajat ja Skype'is on samuti vajadus mitme tehnilise valdkonna spetsialisti järele,» lisas Laane.

Microsoft keskendub Laane sõnul jätkuvalt telefonidele. «Selles osas, kus meil on võimalus eristuda: ettevõtetele, kes hindavad turvalisust, erinevate süsteemide ühilduvust ja meie Continuum-tehnoloogiat,» märkis ta.

«Microsofti eesmärk, nii Eestis kui mujal, on jätkata koos oma kohalike koostööpartneritega kõikehõlmava pilveplatvormi arendamist ja luua lahendusi nii ettevõtetele, meeskondadele kui ka üksikisikutele töö efektiivsuse parandamiseks,» sõnas Laane.

Möödunud nädalal teatas Microsoft, et koondab Soomes 1350 töötajat ja mujal maailmas veel 500 töötajat. Lisaks kannab ettevõte maha 950 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles