Pangajuhid: Eesti ettevõtjad ehmusid majanduskriisist kõige rohkem

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Balti panganduse juht Riho Unt
SEB Balti panganduse juht Riho Unt Foto: SCANPIX

SEB Balti panganduse juht Riho Unt ütles täna pangajuhtide arutelul, et kolmest Balti riigist on viimasest kriisist kõige rohkem ehmunud Eesti ettevõtjad.

«Neil on võimekust küll, aga neil ei ole julgust,» ütles Riho Unt meie ettevõtjate kohta. «Kui ma vaatan Leedu ettevõtjaid, siis tegelikult said nad palju rohkem pihta kui Eesti ettevõtjad, aga nad on põlved puhtaks pühkinud ja hakanud vaikselt edasi liikuma.»

Ka Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens oli sama meelt.

«Eesti ettevõtja ütleb, et ma tean küll, mida pean tegema, mul on raha ka, aga ma veidi ootan,» ütles Perens, kelle sõnul on kõige kiirem ja elujõulisem Balti riik praegu Leedu.

«Kui vaadata kliente, siis Leedus läheb majandusel kõige paremini ja nad on kõige aktiivsemad, eriti kui vaadata hüpoteeklaenude portfelli kasvu. Kui me siin Eestis räägime uhkelt oma idufirmadest ja kui tehnoloogiasõbralikud me oleme, siis leedukad on ka, aga nad sellest nii palju ei räägi, nad teevad lihtsamaid asju ja suudavad neile hästi suurt mahtu taha kasvatada,» selgitas Perens. «Tundub, et hetkel läheb nende majandusel kõige paremini. Eesti on äraootaval positsioonil ja kui räägitakse kinnisvarabuumist, siis jaepanganduses on laenunõudlus pigem rahuldav,» lisas ta.

Kõik pangajuhid toonitasid, et ettevõtted on bilansiliselt tunduvalt tugevamad kui enne kriisi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles