Google Goggles lahendab sudokut

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Google Goggles on üks paljulubav Google image search ehk pildiotsingu arendus, mis aitab lisaks kõigele muule ka sudoku ülesandeid lahendada, kirjutab Tele2 tootearendaja Oliver Ojamaa oma blogis.


Tegu on mobiiltelefonile mõeldud tarkvaraga, mis proovib reaalse maailma objekte jäädvustades teha päringuid Google põhjatutesse andmebaasidesse.

«Alles eile tuli kolleeg unistades rääkima, et küll oleks tore, kui teed inimesest pilti ja Google ütleks, mis on inimese nimi. See võib kohati isegi hirmutavalt kõlada, aga just Google oma Goggles projektiga selle kallal töötabki,» kirjutab Ojamaa.

Üks seni demonstreeritud kasutusvaldkondasid on näiteks see, et kasutaja teeb mõnest kuulsast ehitisest pilti – olgu selleks siis mõni kirik või kas või Eiffeli torn. Selle peale saab Google Goggles kiirelt aru, mida just pildistati ja pakub kohe soovi korral lisainformatsiooni vaatamisväärsuse kohta.

Sama asi näiteks kunstisaalis olevate maalidega, raamatupoes raamatutega, veinipoes veinidega või tänaval suurte reklaamposteritega. Pildistad maali või raamatukaant ja kohe saad üle interneti oma telefonist toote kohta lisainformatsiooni lugeda. Sedasorti kasutusvaldkondi on lõputult.

Viimane uuendus, mis Google Gogglesile lisati, on Sudoku lahendaja. Telefoniga saab sudokut lahendada mõne sekundi jooksul.

Google Gogglesiga tuleb vaid teha pilt lahendamata sudokust. Programm telefonis analüüsib pildil nähtavat, tuvastab ruudustikust numbrid ja saadab info Google'i serveritesse analüüsimiseks ja lahendamiseks. Vaid mõne hetke pärast on su telefoni ekraanil kuvatud kõik varasemalt tühjad olnud lahtrid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles