Bermani osalusega firma rajab Narva lähedale gaasitehase

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehas rajatakse hiljuti sõlmitud lepingu raames, mille järgi hakkab Fjodor Bermani osalusega Elme Messer Gaas varustama Eesti Energia Õlitööstust põlevkiviõli tootmiseks vajaliku lämmastikuga.

Lisaks hakkab Elme Messer Gaas tootma müügiks vedeldatud hapnikku, lämmastikku ja argooni.

Kokku võimaldab tehas toota aastas kuni 80 miljonit m3 tööstusgaase.

Eesti Energia Õlitööstuse juhatuse esimees Igor Kond selgitas, et Elme Messer Gaasiga sõlmitud leping kindlustab ettevõtte pikaajaliselt tootmiseks vajaliku lämmastikuga, mida Enefit-280 tehnoloogia vajab seni põlevkivist õli tootmiseks kasutusel olevates tehnoloogiast enam.

Elme Messer Gaasi direktor Raimond Morgensoni kinnitusel investeerib Elme Messer Gaas lähiaastail Ida-Virumaale ligi 30 miljonit eurot ning loob mitmeid alalisi töökohti.

Elme Messer Gaas loodi 1999. aastal BLRT Grupi ja Messer Groupi poolt. Ettevõttel on esindused kõikjal Baltimaades ning see pakub kõikvõimalikke gaase ehitus- ja tööstussektorile ning uusi tehnoloogiad, samuti hooldust ja gaasi kasutamiseks vajalikke seadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles