Läti minister nõudis infot luksusautode salakaubanduse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash

Läti transpordiminister Uldis Augulis nõudis, et Läti Liiklusohutuse Direktoraat (CSDD) annaks talle infot siseuurimise kohta, mis algatati, kui tollipolitsei oli avastanud luksusautode salakaubanduse skeemi ja CSDD töötajate võimaliku osalemise selles.

Läti televisioon oli reedel teatanud, et kolm CSDD töötajat on käinud selles küsimuses ülekuulamisel. CSDD esindaja Janis Aizpors ütles televisioonis, et direktoraadi hinnangul on autode registreerimine täiesti seaduslik ja selle töötajad ei ole dokumentide vormistamisel seadusi rikkunud.

Televisiooni andmetel oli tollipolitsei avastanud, et Venemaalt tuuakse luksusautosid, nagu Ferrari, Range Rover ja muud, mida ei veeta haagisel, vaid mis sõidavad ise üle piiri. Need registreeritakse ajutiselt ja müüakse seejärel maha. Telesaates öeldi, et kui autod olid saanud juba Läti registreerimismärgi, siis CSDD töötajad ei teinud välja, et need olid toodud Venemaalt ja et nende pealt tulnuks maksta impordilõivu. Selle tagajärjel jäi eelarvesse laekumata sadu tuhandeid eurosid ja autod said Euroopa Liidu päritolu ning neid võis vabalt müüa teistes riikides.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles